Sunday, November 13, 2016

Kek Mangga Special HomeMade


Kek buat sendiri khas buat mumy..kek manggaSelamat hari lahir buat mak mertuaku yang ke-55 tahun sebenarnya. Tersilap tulis umur disana kantoi la pula..hehe. Semoga mumy diberikan kesihatan,panjang umur,murah rezeki,bahagia, sentiasa dirahmati dan dilindungi Allah SWT. Amin...Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada kehidupan ku dan menjadi ibu kepada suami ku.


                                                     


Cerita pasal hari jadi mesti ada kek kan. Saya ni memang suka buat kek tapi kek biasa-biasa je la. Ada juga mengikuti kelas-kelas baking ni jika berkesempatan. Tapi bakat terpendam la cuma keluarga dan kawan-kawan terdekat saja yang tahu. Opss..lari tajuk pula nasib baik la mertua suka kek mangga ni sebab dia memang pengemar mangga.

Kami sambut ala kadar saja di rumah nenek kampung Lubak,Beaufort. Perjalanan dari pekan Beaufort kesana mengambil masa 20minit ja. Sangat best makan-makan dan santai dengan suasana desa dan sambil tu dapat la menghibur hati nenek yang sudah tua. Makanan pun sedap juga dimasak oleh chef Angah dan isteri(adik ipar dan biras). Sampai-sampai saja kami tinggal makan, terima kasih kerana berkongsi rezeki yang ada dan semoga dimurahkan rezeki selalu.

Nenek kami panggil mama dan bapa..santai2 diluar..
                                  

Syukur Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk kami berkumpul bersama-sama merasai nikmat yang telah dipinjamkan kepada kita semua sehingga ke hari ini.Mungkin suatu hari nanti pasti kita akan teringatkan saat-saat dan memori diketika ini kan. Hargailah apa yang kita ada sekarang, jangan nanti terlambat menyesal tiada guna.

Sempat juga la mengabadikan moment buat tetapan dan simpanan tua kelak. Semuanya dengan izinnya jua. Kita hanya mampu merancang,Allah jua yang menentukan apa yang terbaik untuk diri kita. Enjoy the moment.
                                                       

 #pembuat kek biasa2 aja

No comments:

Post a Comment